Milli Savunma Bakanlığı Askeri Öğrenci temini için Milli Savunma Üniversitesine giriş sınavlarına başvurular başladı. Kadın Erkek adaylar içerisinden öğrenci temini yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına yapılacak başvurular için süreç başlamıştır. Kadın Erkek adaylardan başvuru alınacak olup başvuru için gerekli YKS taban puanları nedir? Kimler başvuru yapabilir? Detayları ve kılavuzları sizlerle paylaşıyoruz.

MSÜ Başvuru Süreci Başladı!

ÖYSM aracılığı ile 13 Ocak 2022 tarihi ile yayımlanmış olan duyuru ile Bugün MSÜ başvuru süreci başladı. Yayımlanan ÖSYM başvuru kılavuzu sonrası başvurular 13 Ocak 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 9 Şubat 2022 tarihine kadar yapılacak. Başvurular sadece ÖSYM resmi internet adresi üzerinden alınacak.

BAŞVURU ADRESİ BURADA

ÖSYM MSÜ Duyurusu:

2022-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2022-MSÜ), 27 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 13 Ocak - 09 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak 13 Ocak 2022 günü saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-MSÜ Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

MSÜ Sınavı Ne Zaman

2022 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2022-MSÜ) 27 Mart 2022 tarihinse Pazar günü Tüm il merkezlerinde uygulanacak. Sınav toplamda 135 Dakika sürecek olup sınav saat 10:30 da başlayacaktır.

Başvuru İçin Taban TYT ve AYT Puanları Nedir? Kadın Erkek?

Harp Okullarına (HO) Kadın ve Erkek adaylar için uygulanacaktır.

  • 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir (2021-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar ÖSYM’nin belirlediği diğer şartları taşıması halinde 2022-YKS TYT oturumuna katılmayabilirler ancak MSÜ teklifi doğrultusunda MSB’nin bir taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar).
  • 2022-YKS’nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) girmeleri gerekmektedir

Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise sadece Erkek adaylar için uygulanacaktır.

  • 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir (2021-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar ÖSYM’nin belirlediği diğer şartları taşıması halinde 2022-YKS TYT oturumuna katılmayabilirler ancak MSÜ teklifi doğrultusunda MSB’nin bir taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar).

MSÜ Başvurusu Ücreti ve Anlaşmalı Bankalar:

MSÜ Sınav başvurusu için belirtilen ücret 130 TL dir. Adaylar ücretlerini en geç 10 Şubat 2022 tarihine kadar yatırmaları gereklidir. Anlaşmalı bankalar ise,

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Editör: TE Bilisim