Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine farklı branşlarda uzman erbaş alımı için geçtiğimiz haftalarda ilan yayımlamıştı. Başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayan adaylar başvuruların sona ermesini ve sonuçların açıklanmasını bekliyorlar. Uzman erbaş alımı için başvuru süreci sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için haberimizde bir kez daha detayları sizlerle paylaşacağız.

BRANŞ DAĞILIMI 

Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 240 kişilik uzman erbaş kadrosu ile alım yapacak. Bu kapsamda Yüzer/Kara birliklerine, 90 Motorcu, 30 İkmal ( Aşçı ), 80 Şoför, 20 kurbağa Adam ve 20 Kurbağa adam (Dalıcı Belgeli) alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Henüz başvusunu yapmamış olan adaylar için bir kez daha başvuru şartlarını belirteceğiz. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş adaylarından, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, En az lise mezunu olmak, 27 yaşını bitirmemiş olmak, Askerliğini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş ve 27 yaşından büyük olmamak, Askerlik görevini yapanlar için birlik komutanlıklarından nitelik belgesine sahip olmak, Sağlık niteliklerini taşıyor olmak, Güvenlik soruşturması olmamak, en az 164 cm boyunda olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Sahil Güvenlik Komutanlığı 4 farklı branşta uzman erbaş alımı için başvuru süreci 19 Eylül 2019 tarihinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç 30 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu yönde Ön başvurular sadece https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Đnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları adaylara www.sg.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecektir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçları, yazılı sınav ile ikinci seçim aşamalarına girecek adayların listesi ve adayların bu sınavlara gelirken yanlarında getirecekleri belgeler www.sg.gov.tr internet adresinden 14 Ekim 2019 tarihinden sonra ilan edilecektir.

UYGULANACAK YAZILI SINAV VE ĐKĐNCĐ SEÇĐM AŞAMALARI:

Ön başvuruları kabul edilerek sınava katılacakları ilan edilen adaylar sırasıyla;

  • Genel kültür ve meslek bilgisi yazılı sınavına (yardımcı dokümanlar adaylara başvuru sonuçları ile birlikte bilahare bildirilecektir),
  • Ön sağlık muayenesine,
  • Fiziki kabiliyet ve değerlendirme testlerine,
  • Uygulamalı mesleki bilgi sınavına,
  • Mülâkat sınavına, tabi tutulacaklardır.

Belirtilen sınav aşamalarının herhangi birinde başarılı olamayan adaylar, bir sonraki aşamaya devam edemezler.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU