Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilana göre Kuvvet Komutanlıklarına 2002 yılı astsubay alımı yapılacak. Başvurular 11 Aralık 2020 tarihinde başlamıştı ve artık sona eriyor. Peki Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Kimler Başvuru yapabilecek?

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Türk Silahlı Kuvvetleri Astsubay Alımı başvuruları 11 Aralık 2020 tarihinde başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç 25 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu kapsamda henüz baivuru yapmamış olan adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Astsubay alımı için adaylardan bazı genel ve özel şartlar talep edilemketdir.

Genel Olarak;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  • Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,
  • Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırmasında olumlu sonuç almak,
  • Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
  • Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlakî nedenlerle çıkarılmamış olmak,
  • Adlî sicil müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet savcılığı ve kayıtlı olduğu yerli askerlik şubelerinden temin edilecek belgelerde; bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında olmamak veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza almamak,
  • Yapılacak sınavlarda başarılı olmak,
  • Hakkında Yedek Subay/Yedek Astsubay olamaz kararı bulunmamak.

Özel Olarak İse:

Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 yaşından ve Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak, 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 Ön Lisans puanı en az 60 olanlar, 2019 ve 2020 KPSS P3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, Askerlik hizmeti devam etmekte olan Yedek Subay/Yedek Astsubay, erbaş ve erler, Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Askerlik hizmetinden terhis olanlar ve Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet sorumluluğu olmayan ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt edenler başvurabilecektir.

TERCİH KILAVUZU VE BAŞVURU EKRANI BURADA