Devlet Personel Başkanlığının yapmış olduğu duyurusuna göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki subay ve astsubay ihtiyacını karşılamak amaçlı 55 subay alımı ve 100 astsubay alımı olmak üzere toplamda 155 Sözleşmeli alım yapacak. Alımlarda bazı kadrolar için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. KPSS şartı aranacak kadrolar için ise En az 70 puan şartı aranacaktır. Sözleşmeli Subay ilanında ise KPSS şartı aranan kadrolar için ALES 55 puan şartı da aranacaktır. Bunun dışında alımlarda kadrosuna göre Lise ve Önlisans Mesunları alınacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR : 

Sahil Güvenlik Komutanlığı iki farklı ilan ile 155 kişi alacağını belirtti. İlk duyurusunda 55 kişilik kadro ile Muvazzaf/Sözleşmeli Subay alacağını ve diğer duyurusunda ise 100 Sözleşmeli Astsubay alımı yapacağını belirtti. Alım kadroları şöyledir;

55  Muvazzaf/Sözleşmeli Subay: 
 - Sahil Güvenlik (Güverte) : 25 adet KPSS Şartı Yok
 - Sahil Güvenlik (Makine) : 15 adet KPSS Şartı Yok
 - Mühendis (Bilgisayar): 1 adet KPSS 70 Puan Şartı.
 - Mühendis (Elektronik) : 1 adet KPSS 70 puan şartı,
 - Mühendis (Endüstri) : 1 adet KPSS 70 puan şartı,
 - Mühendis (İnşaat) : 1 adet KPSS 70 puan şartı,
 - Mühendis (Makine) : 1 adet KPSS 70 puan şartı,
 - Sahil Güvenlik (Pilot) : 10 adet KPSS 70 puan şartı,

100 Sözleşmeli Astsubay : 
 - Güverte: 55 adet KPSS şartı yok,
 - Makine: 35 adet KPSS şartı yok,
 - Uçak Bakım: 5 adet KPSS 70 Puan şartı,
 - Bilgi Teknolojileri: 5 adet KPSS 70 Puan şartı,

GENEL NİTELİKLER:

Sahil Güvenlik Komutanlığı alacağı 155 kişi içinde alım şartlarını taşımalarını gerektiğini belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, KPSS puan şartı aranan kadrolar için 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan alış olmak ve Subay kadrosu için ALES 55 puanına sahip olmak, alımın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak ve lisansüstü öğretimini tamamlamış olanlar için ise 32 yaşını tamamlamamış olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmasına engel olacak herhangi bir durumu olmamak, belirtilen kadrolar için sağlık raporu almak ve görevini yapmasına engel olacak sağlık durumu olmamak ve bunu raporda belgelemek, daha önce çalıştığınız kamu kurum ve kuruluşlardan disipliin ve ahlaki sebepler yüzünden çıkartılmamıl olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, alkol uyuşturucu ve benzeri maddelerden tedavi görmüyor ve görmemiş olmak, askeri okullardan ilişkisi kesilmemiş olmaki yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi veya yan kuruluş üyesi olmadığını yazılı bir şekilde beyan etmek, Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak şartları aranacak olup bunlar dışında her branş için adaylardan ayrı bir niteliğe sahip olunması gerekmektedir. Aranan özel şartlara ancak ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 10 Nisan 2017 tarihi saat 11:00 ile 24 Nisan 2017 tarihi saa 11:00 a kadar ön başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, sadece www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Ön başvurusu kabul edilen adaylar sınava çağırılmaya hak kazanacaktır. İlanların tam metinlerini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Sözleşmeli Subay İlanın Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Sözleşmeli Astsubay İlanının tam Metni için Buraya Tıklayınız.