Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuvvet komutanlıkları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere askeri personel alımı gerçekleştirmektedir. Alım ilanları genel olarak Kuvvet Komutanlıkları ya da bağlı bulundukları bakanlıklar aracılığı le hazırlanmakta ve Devlet Personel Başkanlığı üzerinde kamuoyuna duyurulmaktadır.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Özel Kuvvetler Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 500 muvazzaf astsubay alımı yapacağı belirtilmişti. 500 muvazzaf astsubay alımı ve 200 muvazzaf subay alımı yapılacağı ilan edildiği gibi adaylar 30 Kasım 2016 tarihinden beri sonuçların açıklanmasını beklenmekteydi.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

2016 yılında yayımlanan ilan da Milli Savunma Bakanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 500 muvazzaf astsubay ve 200 muvazzaf subay alımı yapacağı belirtilmişti. Adaylar müracaatlarını 30 Kasım 2016 tarihine kadar gerçekleştirdi ve sonuçların açıklanmasını beklemekteydi.

Merak ile beklenmekte olan sonuçlar sonunda açıklandı ve yayımlanan duyuru ile 500 muvazzaf astsubay alımı sonuçlarının açıklandığı belirtilirken adayların sonuçları Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesi üzerinden sorgulayabileceği belirtildi. 

Milli Savunma Bakanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının 500 muvazzaf astsubay alımı sonuçlarını sorgulamak isteyen adayların aşağıda belirtilmiş olan Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesine girerek T.C. kimlik numaralarını ve onay kodunu ekrana girerek adaylar sonuçları sorgulayabilir.

https://pertem.kkk.tsk.tr/Astsubay/takip/OKAstsubay/Sonuc.aspx