Milli Savunma Üniversitesi tarafından yayınlanan başvuru kılavuzuna göre 2020-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının 29 Mart 2020 tarihinde uygulanacağı açıklanmış ve başvuru yapmak isteyen adayların dikkat etmesi gerekenler ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Takvimi Nasıl?

İlgili alıma dair başvuru tarihleri, ücret ve sınav süresi detayları kılavuzda yayınlanmış olup kılavuzda şu şekilde yer almıştır:

Hangi Sınav Sonucu ile Başvuru Yapılacak?

Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak 2020-YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ne katılmış (2019-YKS TYT sınavına girmiş, 200 ve üzerinde puan almış adaylar, 2020-YKS TYT oturumuna katılmayabilirler ancak, MSÜ teklifi doğrultusunda MSB’nin bir taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.) ve MSÜ’nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek 2020-YKS TYT taban puanı almış olan adaylar başvuru yapabilecek.

Yaş Şartı Nedir?

Alımda adayların sağlaması gereken bir diğer şart da yaş şartı olup bu doğrultuda Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 kadın öğrenciler için en fazla 20 yaşında olma şartının sağlanması gerekmektedir.

Mezuniyet Şartı

Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2020 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2018 ve 2019 yılında mezun olma şartının sağlanması gerekmektedir.

Boy Şartı

Alımda bir diğer şart da boy şartıdır. Buna göre Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır.

Diğer tüm detaylar için tercih kılavuzu: https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/MSU/kilavuz06012020.pdf