Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Askeralma Genel Müdürlüğü Temmuz ayında yayımladığı duyuruya göre yedek astsubay alımı yapacağını belirtmişti. MSB Askeralma Genel Müdürlüğü ( ASAL ) yayımladığı duyuruda, 7179 sayılı Askeralma Kanunu gereğince Askeralma Yönetmeliği yürürlüğe girinceye kadar yükümlüler tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak faaliyetler açıkça belirtilmiştir.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Söz konusu olan yedek astsubay alımı duyurusu 16 Temuz 2019 tarihinde duyurulmuştu ve yapılmış olan duyuru ile birlikte başvuru süreci başlamıştı. Adaylar başvurularına en geç 31 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edeceklerdir. Başvurular ise, e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü için başvuru süreci devam ediyor ve 2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar başvuruda bulunabilirler. Aslında yoklaması olmayan adaylarda başvuru yapabiliyordu ancak geçtiğimiz hafta 31 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başvuru süreci doldu.

YEDEK ASTSUBAYLIĞA YOĞUN İLGİ VAR!

Yedek subay astsubay ve erbaş/ er ve bedelli askerlik tercihleri 16 Temmuz 2019 tarihinde başlamıştı. Adaylar en çok yedek astsubaylık için ilgi gösteriler ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre 9 bin üzerinde başvuru alındığı belirtildi.

YEDEK ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Yedek astsubaylığa başvurular yoğun ilgi alıyorken bir yandan da adaylar ne kadar maaş alındığını merak ediyorlar. Yedek subaylıkta adayların görev yapacakları komutanlıklar, Türl Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı g,bi komutanlıklardan kıdemine göre değişiklik gösteriyor ve 4.000 TL ile 5.000 TL civarında değişiklik gösteriyor.

7179 SAYILI ASKERALMA KANUNU’NA İLİŞKİN DUYURU