Milli Savunma Bakanlığı na bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı Uzman erbaş temini için başvuru kılavuzu yayımladı. yayımlanmış olan kılavuza göre alımlar en az ilkokul mezunları için geçerli olacaktır. haberimizde 2019 yılı uzman Erbaş alımına kimler başvuru yapabilir? Başvurular nasıl yapılır? gibi detaylara ulaşarak başvuru kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı Uzman Erbaş olma süreci, Başvuru, yazılı sınav, evrak kontrol, fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi, mülakat, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşur. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş olarak, İlköğretim/ortaokul mezunu uzman Onbaşı alacak. En az lise mezunu ise, uzman çavuş alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı uzman erbaşlık için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az ilköğretim mezunu olmak, Askeri Öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak, Askerliğini erbaş ve er olarak yapmış veya başvuru yaptığı esnada yapıyor olmak, Başvuru yapılacak yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile 27 yaşından gün almamış olmak, TSK da daha önce subay, astsubay, uzman erbaş olarak terhis edilmemiş olmak,Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Askerlik hizmetini yapmakta iken askerliğe elverişli değildir ibaresi almamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, belirtilen boy ve kilo ölçümünde olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuru yapacaklardan birlik komutanlıklarında belirtilen Nitelik belgesinden en az 80 puan ve üzeri puan almış olmak gibi nitelikler aranmaktadır. İlgili başvuru kılavuzdan daha detaylı bilgi alabilir ve niteliklerin tamamına ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi olarak yapacaktır. K.K.K.lığında Sözleşmeli er ve erbaş olarak görev yapan adaylar müracaatlarını Kara Kuvvetleri Komutanlığına yapacaklardır. Adayların çevrimiçi (online) başvuru ekranını doldurmalarını müteakip adayların başvuruları TC Kimlik numaraları ile kayıt altına alınacaktır. İlanın başvuru kılavuzuna Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Diğer Askerli Personel ilanlarından anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim