Milli Savunma Bakanlığı PERTEM üzerinde geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Türk Sİlahlı Kuvvetleri bünyesindeki eksikliği karşılamak için 2019 yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularına 23 Eylül 2019 tarihi itinari ile başlayan adaylar için başvurularda son güne geldik. 

İşin Olsa ekibi olara henüz başvuru yapmamış olan adaylar için özel şartları ve genel şartların bilgisini bir daha vereceğiz. Başvuruda yapmış olan adaylar için ise Seçim faliyetleri hakkında bilgilri aktaracağız.

2019 SUBAY BAŞVURU ŞARTLARI:

Muvazzaf Subaylık için adaylardan temel olarak bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup başvuru yapacak adaylar bu niteliklerin tamamını taşıyor olmaları gerekmektedir. 

Öncelikle adaylardan yaş şartı aranıyor. Bu kapsamda, Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından ve Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar subaylığa başvuru yapabilecekler.

Eğitim olarak ise adayların dört yıllık eğitim veren üniversşteşerden mezun olmaları gerekmektetir.

Ayrıca adaylardan 2018 veya 2019 yılllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve YDS'den İngilice veya almanca dillerinen puan almış olmaları gerekmektedir.

Bunlar dışında Askeri genel başvuru şartlarını taşıyor olmaları ve TSK tarafından gelirtilen sağlık yönetmeliğindeki niteliklere uygun olmaları gereklidir.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

TSK bünyesine alımı yapılacak olan subaylık ilanı MSB PERTEM'de 23 Eylül 2019 tarihinde yayımlanıp başvuruları başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç Bugün ( 07 Ekim 2019 ) içerisinde gerçekleştirmeleri gereklidir. Haberimizin devamında başvuru ekranını sizlerle paylaşacğaız.

SEÇİM AŞAMASI FAALİYETLERİ NEDİR?

MSB Türk Sİlahlı Kuvvetleri muvazzaf subay alımına başvuru yapmış olan adayların başvuruları olumlu sonuçlanlası halinde aşağıdaki aşamalardan geçeceklerdir. Tüm aşamaları başarılı olarak tamamlayan adaylar ise göreve başlayacaktır.

  1. Genel Kültür Sınavı [(Bando, Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı sınıfları için],
  2. Evrak Kontrol,
  3. Fiziki Değerlendirme,
  4. Kişilik Değerlendirme Testi,
  5. Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),
  6. Türkçe ve İngilizce Okuma Testi (Kontrol İhbar Sınıfı İçin)
  7. Psikomotor Testi (Kontrol İhbar Sınıfı İçin) (8) Müzik Yeterlilik ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Sınıfı İçin),
  8. Üç Boyutlu Görüş Testi (Harita Mühendisi Sınıfı İçin),
  9. Mülakat Sınavı,
  10. Sağlık Kurulu Raporu İşlemleri,
  11. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU