Milli Savunma Bakanlığı uzun süreden beri askeri personel alımı hakkında bir ilan yayımlamıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre yeni askeri personel alımları yapılacak ve adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımaları gereklidir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde askeri personel alımları hakkında bilgileri aktaracağız.

MSB ÜZERİNDE YAYIMLANAN İLANLAR:

Yukarıdaki görselde de göreceğiniz üzere öncelikle 10 Temmuz 2019 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına dış kaynaktan Bando sınıfı Muvazzaf Subay ve Muvazzaf Astsubay alım ilanı yayımlandı. Bu ilana Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Bir sonraki ilan ise 11 Temmuz 2019 tarihinde geldi ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı Uzman çavuş alımı için ilan yayımladı ve en az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceğini belirtti.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise mezunu, Ön Lisans ve Lisans Mezunu olmak,
  • Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek olan nitelik belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı bulunmak
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
  • Taksirli suçlar nedeniyle altı ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkum olmamak,
  • Askerlik hizmetini yapmakta iken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olmak
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu kurumuna karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak,
  • Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması uygun olmak,

SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre, adaylardan eğitim olarak, muvazzaf subaylarda dört yıllık fakülte mezunu ve Astsubaylarda iki yıllık yüksek okul mezunu olmaları gereklidir.

Yaş şartı olarak ise, Subay adaylarında Lisans düzeyinde mezunlar için 27 ve Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamaları gereklidir. Astsubay adaylarında ise, Ön lisans düzeyinde mezunlar için 25 ve Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak şartları aranır.

UZMAN ÇAVUŞ( ERBAŞ ) ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre en az lise mezunları içerisinden uzman çavuş alımı yapılacak. Adaylardan bu yönde Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (11 Temmuz 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar) ve Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle (01 Ocak 2019) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar) şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

PERTEM üzerinde yayımlanan ilanlara göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ilanına başvurular en geç 02 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılacak. Türk Silahlı kuvvetlerine ise en geç 06 Ağustos 2019 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden E-Devlet şifresi ile gerçekleştireceklerdir. İlanların detaylarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş alım ilanı için buraya tıklayınız.

TSK muvazzaf subay ve astsubay alım ilanı için buraya tıklayınız.

Editör: TE Bilisim