Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu onayı ile Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Açılan bu üniversite ile artık pek çok askeri personel burada eğitilecek ve buradan kuvvet komutanlıklarına personel alımları yapılacak. Bu sene ilk defa yürürlüğe girecek olan Milli Savunma Üniversitesinde bulunmakta olan Hava Astsubay Meslek Yüksekokuluna öğrenci alımı yapılacağı öğrenildi.

Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksekokuluna alınacak olan astsubay kursiyeleri Yükseköğretme Geçiş Sınavı puanları ile başvurularını yapacak. Peki kimler müracaat edebilecek ve aranacak olan şartlar nedir?

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okuluna alınacak olan öğrencilerin sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Erkek olmak
Nişanlı, evli, dul olmamak
Nikahsız başka bir kadın ile yaşıyor olmamak
Askerliğini yapmamış olmak
En fazla 21 yaşında olmak
Belirlenecek taban YGS puanını almış olmak
Sağlık sorunu olmamak
Askeri okullarda aranan boy - kilo şartlarına sahip olmak

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK

Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu aracılığı ile yayımlanan broşür incelendiğinde öğrenci alımı başvurularının 4 Nisan 2017 - 15 Nisan 2017 tarihinde başlayacağı görülmektedir. Başvurular Hava Teknik Okullar Komutanlığı TEKOK internet adresinden yapılmaktadır.