Milli Savunma Bakanlığı tarafından resmi olarak duyurulan ve alım sürecinin başlatıldığı sözleşmeli er için Kara ve Deniz Kuvvetleri’ne er desteği yapılacağı belirtildi. Yapılan bu duyuru ile birlikte başvuru yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de sözleşmeli er maaşları oldu.

Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?

Sözleşmeli er olarak görev yapacak kişilerin maaşlarındaki en büyük etken görev yaptığı bölge. Doğu ya da Batı’da görev yapma imkanı olan erlerin Batı bölgelerde göreve başlaması halinde ham 3 bin 500 TL, Doğu bölgelerinde görev yapmaya başlaması halinde ise ham 4 bin 500 TL gibi bir başlangıç ücreti oluyor.

Sözleşmeli Uzman Erbaş Maaşları Ne Kadar?

Erlerin yanı sıra erbaş olarak göreve başlayanlar ise 4.452 lira ile 4.791 lira arasında maaş almaktadır. Eğer rütbe astsubay ise maaşlar 4 bin lira ile 5 bin 500 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu farklar ise kıdem, tazminat, sınıf, görev tanımı gibi kriterlere göre oluşmaktadır. Maaşlara ek olarak aile yardımı gibi ek yardımlar da alınabilmektedir. Belirtilen ücretler sadece ham maaşlardır.