Şubat ayında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göreKara Kuvvetleri Komutanlığıbünyesindeki eksikliği gidermek için farklı askeri personel alım ilanları ileSözleşmeli Er, Uzman Çavuş veUzman Onbaşıalımı yapılacak. Buna göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı Sözleşmeli Er,Uzman çavuşve Onbaşı başvuru kılavuzları hakkında detaylı bilgiler sunacağız sizlere.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sözleşmeli er ve uzman Çavuş ve Onbaşı alımları için hem ortak hemde farklı özel nitelikler aranmaktadır. Aşağıda sizlere, Genel şartlar, Eğitim, Yaş, Askerlik gibi nitelikleri sunuyor olacağız.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan ortak olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askeri Okullardan her ne sebeple olursa olsun ayrılmamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmakta ikenAskerliğe elverişli değildir olarak terhis edilmemiş olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Belirtilen boy ve kilo ölçüm tablosuna uygun olmak, Kamusal haklarından mahrum bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu kurumunda mecburi hizmet koşulu bulunmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Sözleşmeli er alımları için ve Uzman onbaşı ve uzman çavuş ilanları için adaylardan özel olarak bazı nitelikler aranmaktadır. Bunlar, Eğitim, Yaş gibi niteliklerdir. İşte detaylar:

SÖZLEŞMELİ ER ALIMLARI:

Sözleşmeli Er alım ilanına başvuru yapacak adayların yukarıdaki niteliklerle beraber, En az İlköğretim veya yurtdışı denkliği olan okullardan mezun olmuş olmak, Askerlik hizmetini Erbaş ve ero larak tamamlamış olan adaylar için Ocak ayının ilk günü itibari ile 25 yaşını doldurmamış olmak, Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olan adaylar için 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak, TSK da daha önce Subay, Astsubay, Uzman Jandarma veyaUzman erbaş, sözleşmeli er ve erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak gibi nitelikler aranır.

UZMAN ONBAŞI VE ÇAVUŞ ALIMLARI:

Uzman erbaşlık için aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar; Uzman Onbaşı olarak sadece Piyade Sınıfı Komando Branşına, Uzman Çavuş olarak ise Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda uygun göreceği kılavuzdabelirtilen sınıf ve branşlarda sınıflandırmaları K.K.K.lığınca yapılacaktır.

Buna göre adaylardan özel olarak, Uzman Onbaşı için en az İlköğretim mezunu omak, uzman Çavuş için en az lise mezunu olmak veya yurtdışında eğitim verne denkliği bulunana okullardan mezun olmuş olmak, Askerlik hizmetini Erbaş veya er olarak yapmış veya başvuru yaptığı esnada yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için Başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olmak ( 22 Şubat 2013 tarihinden sonra terhis olanlar için ), Askerlik hizmetini yapan adaylar için Nitelik belgesi almış olmak, Birlik komutanlığında düzenlenen nitelik belgesinde Uzman Erbaş olur kararı bulunmak ve 80 üzeri puan almış olmak, Başvuru yapılacğı yyılında Ocak ayı itibari ile 27 yaşını bitirmemiş olmak, TSK da daha önce subay, Astsubay, Uzman Jandarma veya Uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, gibi nitelikler aranmaktadır.

BAŞVRULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularınıhttp://www.msb.gov.trinternet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Başvurular en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak isteyen ve başvuru kılavuzlarına ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki paylaşacağımız bağlantıları kullanarak başvuru kılavuzlarına ulaşabilirler.

Kara Kuvvetleri Komuranlığı Sözleşmeli Er Alım İlanı İçinBuraya Tıklayınız.

Kara Kuvvetleri Komuranlığı Uzman Çavuş ve uzman OnbaşıAlım İlanı İçinBuraya Tıklayınız.

DİĞER ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞIN

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN DUYURU İÇİN TIKLAYINIZ.

İlgili duyuruylara sayfanın en altından ulaşabilirsiniz.

YAYIMLANAN ASKERİ PERSONEL ALIMLARINDAN HABERDAR OLMA:

Yayımlanan diğer askeri personel alım ilanlarında haberdar olmak istermisiniz. Öyleyse İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek Askeri Personel alım ilanı yayımlandığında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek içinBuraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek içinBuraya Tıklayınız.