İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı açık askeri personel alımı ilanları için her sene açıktan atama ve üniversitesi aracılığı ile alımlar gerçekleştirmekte olup en az ortaöğretim mezunu olup astsubay ya da subay olmak isteyenler için son saatler kaldı. Buna göre geçtiğimiz günlerde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA tarafından yapılan açıklama da astsubay ya da subay olmak isteyen adayların mutlaka Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girmiş olmaları gerektiği belirtilmişti. Adaylar için artık sayılı saatler kaldı.

3 Mart'ta Sona Eriyor

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA tarafından yapılan açıklama da astsubay ya da subay olmak isteyen adayların mutlaka Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye giriş yapması gerektiği belirtilmişti. YKS'ye girmeyen ya da giremeyen adaylar baraj puanını alamayacağı için astsubay ya da subay alımı ilanına müracaat edemeyecektir.

Nasıl Başvuru Yapılır

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA subay ya da astsubay olmak isteyen adayların 3 Mart tarihinde kesin olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye başvurması gerekmektedir. Müracaatlar ÖSYM AİS sayfası üzerinden yapılmakta olup adayların T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak başvurularını yapması gerekmektedir.