Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden kadın ve erkek astsubay alımı ilanı açıklandı. Toplamda 3.550 astsubay alım ilanına göre başvuru tarihleri ve başvuru şartları belli oldu. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığında ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında istihdam edilecek olan sözleşmeli muvazzaf astsubay personel alımına kimler başvuru yapabilir. Kontenjan dağılımı nedir?

Branşlarda Jandarma astsubay kadrosunda 362 kadın, aday istihdam edilecek. Toplamda 2947 jandarma, 126 personel, 72 ikmal, 13 maliye, uçak helikopter teknisyeni 40, istihkam 52, bakım 120, muhabere ise 120 olarak açıklandı. Sağlık muvazzaf kadrosunda ise 60 olmak üzere toplam kadro 3550 olarak açıklandı. Tüm kadro dağılımı ise şu şekilde;

https://www.isinolsa.com/images/upload/image_325.png

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olması, Tablo 1'de belirtilen öğrenim durumlarından mezun yada 4 Ağustos tarihine kadar mezun durumunda olacak adaylar başvuru yapabilecekler. Yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesi olması, Lisans mezunlarının KPSS 2018 veya 2019 puanlarından en az P3 düzeyinde 60 v üzeri puana sahip olmak gerekmektedir. Ön lisans mezunlarının ise 2018 yılı kpss sınavından en az P93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Yaş şartında ise adayların 27 yaşını tamamlamamış olması gerekmektedir. Lisans üstü eğitimlerden mezun olan adaylar için ise 32 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. Adayların silah taşımaya engel bir durumun olmaması, sağlık şartlarının görev yapmaya engel olmaması ve Muvazzaf-sözleşmeli astsubay olur raporlu alabilmeleri, TCK 53. maddedeki belirtilen şartları taşımış olmaları, adayların kendisinin ya da eşinin ilan kılavuzunda belirtilen suçlardan hüküm almamış olması, daha önce çalıştığı kurumlarda disiplinsizlik nedeniyle çıkartılmamış olması, alkol ya da uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş yada görmüyor olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, terör örgütleri ile irtibatı iltisaki olmamak, siyasi partilere üyeliği olmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması, hamile olmamak şartları aranacaktır. Daha detaylı başvuru koşullarını ilan kılavuzundan edinebilirisiniz.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris resmi internet sitesi üzerinde yer alan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel temini Dairesi Başkanlığı sistemi üzerinden yapılacak. Adayların bu sisteme e-devlet üzerinden girebilecekler. Başvurular 4 Şubat 2020 tarihinde alınmaya başlanacak. Son başvuru tarihi ise 21 Şubat 2020 tarihinde saat 16:00'da sona erecek.Adayların sıanv ücreti yatırma tarihileri daha sonra tekrar bildirileceği belirtildi. Sınavın ne zaman yapılacağı konusunda ise Nisan yada Mayıs aylarında olacağı ifade edildi. 

FİZİKİ PARKUR;

Adaylar uygulanacak sınavlardan bir tanesi fiziki kontrol, fiziki yeterlilik sınavları olmaktadır. Adayların bu sınavdan en az 60 ve üzeri puana sahip olmaları gerekmektedir. Buna göre fiziki parkur tablosu aşağıda belirtilmiştir.

BAŞVURU KILAVUZU

İçİşleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Koımtanlığının 2020 yılı astsubay alımı başvuru kuıavuzunda ise başvurular 4 Şubat tarihinde başlayacak. Adaylariçin istneilecek. Eğitim kpss şartları ve kontenjanlar şu şekilde olacak.

Editör: TE Bilisim