Geçtiğimiz günlerde duyurusu resmi gazete tarafından yapılan Jandarma gene Komutanlığı uzman erbaş alımı için başvuru kılavuzu yayımladı. yayımlanan kılavuza göre jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere bin 457 kişilik boş kadro ile Asker alımı yapacak. Adayardan aranan başvuru şartları ve başvuru detayları aşağıda yer almaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu ilana başvuru yapaca kadaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için başvuru tarihinin ilk günü itibari iler terhis süresinin üzerinden beş yıl süre geçmemiş olmak, Başvuru yapacak adayların hem 27 yaşını geçmemiş olması hemde terhis süresinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olması gereklidri.

Ayrıca adaylardan Askerlik şartı aranmayacak. Fakat Askerlik himetini yapmak ike nbaşvuru yapacak adaylardan Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik belgfesinden en az 80 puan almış olmaları gereklidir. Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az 3 yıl görev yapmış ve 29 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

bunlar dışında adaylardan en az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmalarıi Kilo ve Boy ölçüm tablosuna uygun olmaları, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmeleri, Askeri öğrencilik ile ilişksi kesilmemiş olmak, TSK da daha önce Subayi Astsubayi uzman Jandar veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak.Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar Ön Başvurularına 08 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 22 kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerkemektedir. Başvurular Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemine eDevlet kapısı üzerinden yapılacaktır. e-Devlet sistemine e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır. 

Başvuru Kılavuzu

Bizler çeşitli platformlardan takip ederek bunlar gibi Askeri kurumların alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.