Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki, eksikliği gidermek için sözleşmeli/muvazzaf astsubay alımı yapacaklarını belirttiler. İlgili ilan Resmi Gazete de yayımlanmış olup, detaylı bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları 2019 yılı için sözleşmeli/muvazzaf astsubay temini yapacaklar. Buna göre Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim öğretim görebilmeleri için Erkek ve Kadın adaylar içerisinden alım yapılacak. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli Astsubay alımı yapıyorken, Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli astsubay alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacağı Sözleşmeli/Muvazzaf Astsubay adaylarından, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Siyasi parti üyesi olmamak, Alkol, uyuşturucu veya herhangi bir uyarıcı madde bağımlığı sebebi ile tedavi görmemiş olmak,

Jandarma Genel Komutanlığı için Lisans mezunu veya ön lisans mezunu alımı yapacak olup ilgili eğitim seviyesinde mezun olmuş olmak ve 27 yaşından büyük olmamak ve Lisans üstü eğitimi almış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı Ön Lisans mezunu eğitim almış astsubay alımı yapacak olup adayların 27 yaşından büyük olmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına başvuru yapacak adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar Ön Başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri üzerinden e-Devlet şifresi, Mobil İmza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya İnternet bankacılığı seçenekleri ile yapacaklardır. resmi Gazete tarafından yapılmış olan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Ayrıca ilgili ilan için başvuru kılavuzu henüz yayımlanmamış olup, Başvuru kılavuzu yayımlandığında kılavuzu anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.