Yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli veya Muvazzaf Astsubay alımı yapağını belirtti. Yayımlanan ilana göre adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu nitelikleri yerine getiren adaylar başvuru yapabilecektir. Ayrıca söz konusu Astsubay alım ilanına kadın veya erkek adaylar başvuru yapabilecekler.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı için Sözleşmeli/Muvazzaf Astsubay alımı duyurusu yapmış olup adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Alkol, Uyuşturucu veya herhangi bir uyarıcı maddeden tedavi görmemiş olmak, Daha önce çalışılan bir kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Her ne sebeple olursa olsun Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından çıkartılmamış olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Siyasi parti üyesi olmamak, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek olmak, Ön Lisans ve Lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak, Lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca ilanın başvuru kılavuzu yayımlandığında “2019 Yılı J.Gn.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu" unda belirtilen diğer niteliklerin taşınması gerekmektedir.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma Astsubay alımı için başvuru kılavuzu yayımlandıktan sonra adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Başvuru ekranı 25 Şubat 2019 tarihinde açılacak olup, başvuruların en geç 13 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ön Başvurular sadece Jandarma Genel Komutanlığı resmi başvuru sistemi olan https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden e-Devlet kapısı ile, e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile yapılacaktır.

Ayrıca Başvuru kılavuzu yayımlandığında ve başvuruların başladığında anında bildirim alabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını telefonunuza indirerek her zaman haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.