İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı her sene binlerce güvenlik personeli alımı yapmaya devam ediyor. PÖH alımlarında mezuniyet liseye indirilmesi ile uzman erbaş alımlarınında da ilkokul'a indirilip indirilmeyeceği düşünülmekteydi ve çıkan yasa ile lojistik branşlı uzman erbaş kadrolarında ilkokul mezunu güvenlik personeli alımı yapılıyor.

Jandarma Genel Komutanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan duyuru da uzman erbaş alımlarının devam ettiği duyuruldu. Peki bu alım ilanına kimler başvuru yapabilir? Başvuru yapacak olan adayların sahip olması gereken nitelikler nedir?

Kimler Başvuru Yapabilir

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ilkokul mezunu lojistik branşlı uzman erbaş alımı yapıyor ve başvurular halen devam ediyor. Peki bu alım ilanına kimler başvuru yapabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az ilkokul mezunu olmak
Askerlik yapmış olmak ya da yapıyor olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Lojistik sınıflar için meslek sahibi olmak
Sağlıklı olmak
164 cm'den küçük olmamak
Boy - kilo orantılı olmak
Sicili temiz olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından aranmakta olup başvuru yapacak olan adaylar sadece lojistik sınıflar için başvuru yapabilir. Ancak başvurularda adayın bu işi biliyorum diye değil gerekli sertifikalara ya da belgelere sahip olarak müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaatlar için adayların 17 Şubat 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerekmekte olup aşağıda ki link aracılığı ile başvuru yapabilirsiniz.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx
Editör: TE Bilisim