İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunan İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere güvenlik personeli alımı yapmaya devam ediyor. 2017-2 alımı kapsamında onlarca farklı meslek sınıfı için en az ilköğretim mezunu aday alımı müracaatları yapılıyordu ve halen alımlar devam ediyor. Jandarma Özel Harekat ve Asayiş Jandarma alımlarının ne zaman yapılacağı merak ile beklenirken sonunda açıklama geldi ve Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı müracaatları başladı.

Kimler Başvurabilir

İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunan İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı 2017-3 kapsamında uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Peki alım ilanına kimler başvurabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise ve dengi okulu mezunu olmak
25 yaşını bitirmemiş olmak
Askerlik hizmetini yapmış ya da başvuru yaparken yapıyor olmak
Sağlık sorunu bulunmamak
Boy - kilo orantılı olmak
Sicili temiz olmak
Silah taşıyabilir olmak

Yukarıda belirtilen niteliklere uyum sağlayan adaylar Jandarma Genel Komutanlığının alım yaptığı sözleşmeli uzman erbaş alım ilanına başvuru yapabilir. Adayların en az lise mezunu olması gerekmekte olup en az ilköğretim mezunu aday alımı sadece meslek sınıfları için geçerlidir. 2017-3 kapsamında alınacak olan Jandarma Komando ve Asayiş Jandarma başvurularını yapmak isteyen adayların yukarıda ki niteliklere sahip olması gerekmekte olup aşağıda ki link aracılığı ile 17 Şubat 2017 tarihine kadar başvuru yapabilir.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx