Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Meslek Yüksek Okullarına ve Jadarna ve Sahil Güvenlik Akademisine 912 kşşilik boş kadro ile eğitilmek üzere Subay ve Astsubay adayı alınacak. Başvuruların Temmuz ayı itibari ile başlamasının ardından artık sona eriyor. Peki JAMYO ve JSGA kontenjan dağılımı nasıl? Kimler başvuru yapabilir? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KONTANJAN DAĞILIMI:

  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine ( JSGA ): 200 Erkek Öğrenci Subay Alımı Yapılacak.
  • Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu 712 Erkek Öğrenci Astsuba Alımı yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jadandarma Genel Komutanlığı ilgili ilanı 12 Temmuz 2021 tarihi ile yayımlayarak başvuru ekranını eçmıştı. Adaylar başvurularını en geç 8 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Jandarma Genel Komutanlığı resmi kariyer adresi olan Vatandaş personel Temin adresi üzerinden başvuru yapabilecekler. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay adayı alımı için adaylardan YKS puan şartı aranacak. Ancak genel olarak ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Lise Mezunu Olmak, Erkek olmak, Evli Çocuklu veya herhangi bir bayan ile ahlaksız şekilde yaşamamış olmak, Silah taşımasına engel herhangi bir hukuksal problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Fiziki yapısı düzgün olmak gibi şartlar aranacak. Başvuru şartları ve YKS puan detayları için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Jandarma Genel komutanlığı subay ve astsubay alımı için değerlendirmeleri YKS puanına göre gerçekleştirecek. Yapılacak sıralamaya göre en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile belirlenecektir. Başvuru sonuçları Eylül ayına kakar açıklanması beklenmektedir.

Başvuru sonuçları, sınav takvimi ve diğer duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında yapılacaktır. Adaylar temin takvimine göre duyuruları takip etmekle sorumludur. Adayların adreslerine herhangi bir tebligat gönderilmeyecektir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi’nde yapılacak duyurular ile SMS bildirileri resmi tebligat niteliği taşımaktadır.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA