2019 yılı içerisinde henüz alımları yapılmayan ve adayların merakla, uzun süredir beklediği Jandarma uzman erbaş alımında en son ağustos ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir açıklama yapılmıştı. Aradan bir ay geçmesine rağmen ilgili alım ile ilgili olarak herhangi bir açıklama da yapılmadı. Adayların meraklı, uzun bekleyişleri sürerken bu konu ile yaşanan gelişmeler şu şekilde.

2019 Sonuna Kadar Alım Yapılacaktı

Bakan Soylu tarafından yapılan açıklamada "2021'e kadar jandarmamızı profesyonel hale getiriyoruz, 2016'dan bugüne kadar 42 bin 174 uzman jandarma aldık, toplam sayımız 195 bine ulaştı. Her yıl 25 bin jandarma alacağız ve profesyonelliği tamamlayacağız. " şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

  1. son haftasında Bakan Soylu tarafından müjdesi verilen 25 bin jandarma adayı için alım ilanının yayınlanmasına son 3 kalmış oldu. Her yıl alınacak şeklinde açıklamadan sonra adayların müjdeli haber için bekleyişleri ise halen sürüyor. Adaylar artık ilan için bir açıklama ya da ilanı beklemekte olup ilgili alımın en kısa sürede neticelendirilmesi isteniyor.

2019 Uzman Erbaş Alımı Ne Zaman Yapılacak?

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada “Şu an 73 bin uzman erbaş sayısının Ekim 2019 itibari ile 79 bine, 18 bin sözleşmeli er sayısını da Ekim 2019’da 19 bine çıkarmak istiyoruz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Bu sebeple birçok adayın gözü kulağı Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelecek olan habere kilitlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan 3. grup seçimlerini ekim ayında sona erdirmesi bekleniyor. Bu noktada ekim ayında seçim aşamalarının sona ermesinden sonra kasım ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların aralık ayında seçim aşamalarına alınması bekleniyor.