Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 06 Kasım 2018 tarihli duyuruya göre Sözleşmeli olarak Uzman erbaş alımı yapılacak. İlgili ilan Resmi Gazetenin 06 Kasım 2018 tarihli yayınında yayımlandı ve adaylardan aranan başvuru şartları ve diğer detaylar belirtildi. Söz konusu alımlar 2018 Kasım içerisinde yapılacak ve İşin Olsa ekibi olarak sizlerle ilgili ilan hakında detayları paylaşıyor olacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Genel Komutanlığı 2018-2 Sözlşemeli uzman Erbaş alımı yapacak. Bu doğrultuda adaylardan, 01 Ocak 2018 tarihi itibarii le 20 yaşındna gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En Az ilköğretim mezunu olmak, Seçme sınavlarını başarılı bir şekilde geçebilmek ve sev kedilecek hastanelerden TSK, jandarma ve Sahil Güvenlik Sağlık yetenği yönetmeliğinde uygun olarak uzman erbaş olur raporu almak, Herhangi bir suö hükümlülüğü bulunmamak,En az 164 cm boyunda ve en fazla 210 cm boyunda olmak ve kilo ve koy ölçümü orantılı olmak, Askerl öğrencilik ile ilşkisi kesilmemiş olmak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak.

Ayrıca adaylardan askerliğini yapmış olmak şartı aranmayacak. Ancak askerliğini yapmakta iken Birlik komutanlıklarında düzenlenen nitelik belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmaları gerekmektedir. Askerlik hizmetini yapmakta iken  Askerliğe Elverişli Değildir raporu almamış olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için Terhis süresinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olması ve hemde terhisinin üzerinden 5 yıl geçmemiş olması gereklidir.

Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az 3 yıl görev yapmış, müteakip sözleşmeşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 29 yaşını bitirmemiş olmak, Vücut yapısı düzgün ve vücudunun herhangi bir yerinde bir iz bulunmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Resmi gazete tarafından yayımlanan ilana göre adaylar başvurularına 08 Kasım 2018 tarihinde başlayacak ve en geç 29 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfasından elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuruların başlama ve bitiş saatleri alım yapılacak uzman erbaş branşları, alım şartları ve diğer detaylar www.jandarma.gov.tr www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzu’nda (2018-2) belirtilmiştir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve Resmi gazete tarafından yayımlanan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız.