Jandarma Genel Komutanlığı 31 Mart 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki astsubay ihtiyacını karşılamak amaçlı toplamda 2 bin 650 kişilik alım gerçekleştirecek. Jandarma Genel Komutanlığı Devlet Personel Başkanlığında yaptığı duyurusuna göre Sözleşmeli Astsubay Başvuru ve Seçme Kılavuzu yayımladı. Başvuru yapacak olan adaylar için başvurular ilan yayımlandığı tarihten itibaren başlamaktadır. Toplamda 2 bin 650 kişilik alımda Bay ve Bayan adaylar alınacak.

Jandarma Genel Komutanlığı Adaylardan Hangi Şartları Arıyor?

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 2 bin 650 kişilik kadro ile bay ve bayan adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak, Sİlah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukiki bir engeli bulunmamak, Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarına uygun olmak, herhangi bir hüküm suçu bulunmamak, Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen, yurtdıĢındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuĢ veya 05 Eylül 2017’ye kadar mezun olabilecek durumda olan sivil kaynaklı adaylardan, düzeltilmemiĢ nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi yaĢını (Bir üst yaştan gün almamış olan, 01 Ocak 1990 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.) , lisansüstü öğrenimini tamamlamıĢ olanlar için otuz iki yaĢını bitirmemiĢ (Bir üst yaştan gün almamış olan 01 Ocak 1985 ve daha sonra doğanlar başvurabileceklerdir.) olmak, Daha önce çalıştığı kurumdan veya kuruluştan disiplin suçu almamak ve ahlaki nedenlerle görevini sonlandırmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak veya olmuş olmamak, yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olmulu sonuç almak, Alkol, uyuşturucu ve madde kullanımı gibi maddelerden tedavi görmemiş olmak, Başvuru tarihleri içerisinde herhangi bir siyasi parti üyesi oladığına dair yazılı beyanda bulunmak şartları aranacaktır. Adayların belirtilen şartları taşımadıkları öğrenilirse sınav sonucuna bakılmaksızın öğrenim durumu sona erecektir. 

Son Başvurular ne zaman ve Başvurular nereye yapılacak ? 

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli astsubay alımı ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar, 31 Mart 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.jandarma.tsk.tr internet adresinden personel/öğrenci alımı sayfasına girerek baĢvuru iĢlemleri sayfasına ulaĢabileceklerdir. Beyana dayalı olarak yapılan ve sistem tarafından kabul edilen baĢvurular geçici olarak kabul edilecektir. İlanın  Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.