OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yurt geneli Valiliklere toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımı ilanı yayımlayabilmesi için kadrolar ihdas edildi. Alımlar ne zaman yapılacak derken sonunad il Valilikleri tarafından kamuoyuna ilanlar yayımlandı ve bekçi alımları duyuruldu.

Buna göre ülkemizde bekçi alımı yapan illerden bir tanesi İzmir Valiliğidir. İzmir Valiliği tarafından kamuoyuna duyurulan ilan da toplam 750 bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Normal şartlarda başvuru şartları 26 Kasım 2017 tarihinde sona erecekti fakat yeni yapılan duyuru ile son başvuru tarihi 28 Kasım 2017 tarihine kadar uzatıldı. Buna göre İzmir ili için 750 bekçi alınıyor, peki aranacak şartlar ve detaylar nedir.

ALIM YAPILAN İLÇELER

İzmir Valiliği için toplam 750 bekçi alınıyor peki hangi ilçeler için alım yapılıyor. Yayımlanan duyuruya göre alınacak bekçiler Bornova, Buca, Karşıyaka, Konak Balçova, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinde görevledirilecektir.

ARANACAK ŞARTLAR

İzmir Valiliği bekçi alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir. Adaylardan,  En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Önlisans veya lisans üstü mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Müracat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak, En az 167 cm boyunda olmak ve herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR

İzmir için 750 bekçi alımına ilişkin tüm detaylar yukarıda verilmiştir. Buna göre adayların en yakın İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek bekçi kadrosu için müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

İlanın Tam Metni