İstanbul valiliği mahalle ve çarşı güvenliğini sağlamak amacıyla 700 bekçi alımı yapacağını duyurdu. Başvuru için ilgili Valilik ve Kaymakamlık resmi internet sitesinin takip edilmesi gerektiğini duyuran İçişleri Bakanlığı, adaylarda aranan şartlarla ilgili açıklamada bulundu. İşte, lise mezunu adayların başvurabileceği İstanbul'da 700 bekçi alımı ve başvuru şartları hakkında detaylı bilgiler aşağıdadır.

Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonların ve eylemlerin devam etmesi sonucunda İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı güvenlik personeli alımı yapacaktır. Güvenlik koruyucusu alımları yapıldığı gibi Türkiye geneli bekçi alımı ilanları da yayımlandı. Genel olarak Doğu Anadolu ve Güney Anadolu bölgelerine yapılan bekçi alımları artık büyük şehirler içinde yapılmaktadır. Bugün yapılan bir duyuru ile İçişleri Bakanlı İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için toplamda 700 bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Peki kimler başvuru yapabilecek? 700 bekçi alım ilanına başvuracak adayların sahip olması gereken özellikler ve nitelikler nelerdir?

Kimler Başvuru Yapabilir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise ve dengi okul mezunu olmak
Askerlik görevini yapmış olmak
30 yaşından büyük olmamak
Görevini yapmaya sağlık engeli bulunmamak
6 aydan fazla hapis yatmamak
En az boy 1.67 metre olmak
Boy - Kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için aranmaktadır. Başvurular 16 Şubat 2017'de başlayacak ve 25 Şubat 2017'de sona erecektir. Adayların mesai saatleri içerisinde valiliğe ya da kaymakamlıklara müracaat etmesi gerekmekte olup uygun görülen adaylar sözlü sınavlara da çağrılacaktır.