Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma üniversite 2018 kapsamında alımları devam ederken son yapılan açıklamaya ile birlikte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine toplam 693 subay, 836 astsubay alımı yapılacağı bilgisi verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay ve Astsubay alımı şartları nelerdir?

 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma üniversite 2018 kapsamında bünyesindeki Subay ve Astsubay açığını kapatmak adına alımlar gerçekleştirecek. Deniz Harp Okulu'na 693 subay VE  Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na da 836 astsubay alınacak.

Milli Savunma üniversite 9 BİN 753 subay ile astsubay alım başvuruları 9 ocak 2018 tarihinde başlayarak 15 şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Açıklanan duyuruyla bu ilana başvurular ÖSYM Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden gerçekleşecek. Adaylar isterlerse  başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden de yapabilirler. Subay ve Astsubay alım başvurularında adaylar Ücret olarak 80 TL ödeyeceklerdir.

Bayan ve erkek adaylar harp okullarına, astsubay meslek yüksek okullarına ise sadece erkek adaylar başvuru yapabilecekler. Milli Savunma Üniversitesi 2018 kapsamında harp okulları ile astsubay meslek yüksek okulları adaylar 81 il merkezinde 18 Mart 2018 pazar günü yapılacak sınavlara katılabilecekler.