MSB Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2019 yılı için yayınlanan sözleşmeli uzman erbaş alımı için ilanına ilişkin yazılı sınav sonuçları kurumun resmi internet sitesi olan PERTEM üzerinden bugün açıklandı. Sitede yer alan duyuruda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2019 yılı için yapılan uzman erbaş ilanına başvuru yapan sözleşmeli erbaş adaylarının katıldığı yazılı sınav sonuçları açıklandı.

Sırada Mülakat Aşaması Var

İlgili alımda ilk olarak yazılı sınav yapılmakta olup bu sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınav sonuç puanı; KPSS / Yazılı Sınav Notu, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat ve Uygulamalı Sınav (katılanlar) notlarına göre belirlenecektir. Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan adaylar, puanı en yüksekten başlanmak suretiyle adayların tercihleri ve Kuvvetlerin (Kara, Deniz, Hava) ihtiyaçları dikkate alınarak kontenjanlar doğrultusunda sıralanacaktır.

Kontenjanın yüzde beşine kadar başarı sıralamasına sınavlarda başarılı olan adaylara duyuru işlemleri internet üzerinden yapılacaktır. Sonraki sınav aşamalarını da geçerek başarı kazanan adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

Sınav Sonuçları ve Diğer Detaylar

Adayların sınavlara gelirken, Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile beraber e-devlet şifrelerini de getirmeleri gerekmektedir.

Buna göre:

Başvuru Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Yazılı sınav sonucu için: https://pertemin.msb.gov.tr/Sonuc/UzmanErbas092019/Sonuc.aspx