Yaptığımız haberlerde PÖH, PMYO, POMEM, PAEM konusundaki alımlara, burada uygulanan polis alım şartlarına değinmeye çalışıyoruz. Yayımlanması beklenen 35 bin polis alım ilanına yönelik adayların taleplerini gündeme taşımaya çalışıyoruz.Daha önceki haberlerimizde bu alımlarda uygulanan yaş, fiziki yeterlilikler, renk körlüğü ve mezuniyet koşulları gibi noktalarda adayların taleplerini dile getirmiş, onların isteklerine yer vermiştik.Yaptğımız haberlerde adaylardan çok fazla geri dönüş aldık. Sitemiz isinolsa.com üzerinden, mail ya da yorumlar aracılığıyla aldığımız bu geri dönüşlerde ortak düşüncenin renk körlüğü, yaş şartları ve lise mezuniyeti konusu olduğunu gördük. Adayların yapmış oldukları polis alımı, pöh ilanları gibi konulardaki yorumlarına aşağıdan erişebilirsiniz.

Renk körlüğü konusundaki talepler

Sitemiz üzerinden yorum yapan çoğu vatandaşımızın uygulanmakta olan koşullar nedeniyle renk körlüğüne takıldıkları, renk körü olmaları nedeniyle polislik hayallerinin kaybolduğunu ifade ederek, buradaki şartın kaldırılması gerektiğini söylüyorlar. Bizler isinolsa.com olarak hem polislik mesleğinin sağlık koşulları, hem de bazı gereklilikleri nedeniyle renk körü olan vatandaşlara uygun olmadığını düşünmekteyiz. Buradaki renk körlüğü koşulu, hem polisimizin can sağlığı, hem arkadaşlarının hem de milletimizin sağlığı için önemli bir noktadır. Öyle ki polislik mesleğinin büyük bir bölümü önce kendi sağlığı üzerine kuruludur. Kendini sağlıklı tutabilen bir polis, ülkesine hizmet etmeye devam edebilecektir. Bu nedenle bu koşulun kaldırılacağını düşünmemekteyiz.

Lise mezunu PÖH ve polis alımları

Yapılan yorumlardan bir kısmı lise mezunu alımların yapılması yönündeki isteklerle doluydu. 35 bin polis alımında lise mezunu alımlarının da yapılması yönünde isteklerle bizlere ulaşan ziyaretçilerimiz, seslerini duyurmaya çalıştılar. Bizler de bu polis alım sürecinde onların sesini ulaştırmaa çalışıyoruz. Lise mezunu polis alımlarının yapılması konusundaki isteklerini, gündeme taşımaya çaba sarfediyoruz.

Yaş şartı esnetilmeli mi?

Uygulanmakta olan yaş şartı esnetilere, 35 yaş sınırına çekilmeli mi? Ziyaretçilerimizin birçoğu uygulanan bu yaş şartının esnetilmesi gerektiğini ifade etmektedirler. Sizler 35 yaş sınırı getirilmesiyle alakalı neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından bizlere düşünce ve isteklerinizi ulaştırabilir, gündeme taşınmasını sağlayabilirsiniz. 35 bin polis alımından anında haberdar olmak, PÖH alımı, pomem, pmyo, paem gibi alımlar gerçekleştiğinde bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim