Yaptığımız haberde 35 bin polis alımında kadro dağılımını merak eden ziyaretçilerimiz için tahminlerimizi aktarmış ve 2019 yılında olası polis alımı için ayrılabilecek muhtemel kadro sayılarına değinmiştik. Bu haberimizde, yapılacak olan polis alımının yaş şartlarının ne olacağının merak konusu olduğunu gördük. Tarafımıza gönderilen mesajlarda, 35 bin polis alımı için yaş şartlarının esnetilmesi gerektiğini düşünen çok sayıda ziyaretçimizden geri bildirim aldık.

Kadro dağılımı geçen seneyle aynı olabilir

2019 yılında yapılması planlanan 35 bin polis alımında tahmini tarih olarak Haziran ayı ve sonrasını işaret etmiştik. Geçen yılın aynı dönemlerinde gerçekleştirilen bu alıma ilişkin görüşlerimizi, tahmini dağılımları aktararak; 30 bin kişilik bir alımın minimum olacağını da belirtmiştik. Bu bağlamda ziyaretçilerimiz kadro dağılımlarının yanı sıra yaş şartlarının da ne olacağını, iyileştirmelerin yapılıp yapılmayacağını sordular.

Yaş şartları değiştirilecek mi?

isinolsa.com olarak yapılacak olan polis alımında yaş şartlarının esnetileceğini düşünmüyoruz. Öyle ki zaten daha önceki zamanlarda bu yaş şartlarıyla alakalı düzenlemeler sıklıkla gündeme getirilmişti. Yayımlanan tüm bu polis alımlarında, yaş şartlarının esnetilmesi yönünde teklifler ve çağrılar da hem bazı vekiller hem de adaylar tarafından epey yapıldı. Konuya yönelik, Haziran 2019 itibariyle yapılacağını düşündüğümüz polis alımlarında da bir iyileştirme beklemediğimizi aktarmak isteriz.

Adaylar iyileştirme bekliyor! Sizin görüşleriniz neler?

Polis alımlarıyla alakalı çok sayıda yaş şartının esnetilmesi gerektiğini düşünen ziyaretçimiz olduğunu görüyoruz. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorum alanından bizlerle görüşlerinizi paylaşmayı unutmayınız.