Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Uzman erbaş alımları ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada sözleşmeli er ve erbaşların sınırlı sayıda kalan kadrolar için statü geçişi yapabileceklerini, dışarıdan uzman erbaş alımı olmayacağını ifade etti.

MSB Bakanı Akar, STK temsilcilerini ve Genel Kurmay Başkanı, KKK, DKK ve Hava KK, kabul etti. Burada yapılan konuşmalarda devam eden bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Harekatın ülkemizin 83 milyonun hakkını, hukuku ve güvenliğini, huzurunu ve egemenliğini koruduğunu ifade etti, bunlara karşı riskleri ve tehditleri ortadan kaldırılması için aynı zamanda mazlum, mağdur ve Suriyeli vatandaşların hak ve hukukunu korumak amacıyla önemli yollar kat edildiğini açıkladı. Diğer yandan TSK bünyesindeki uzman erbaşlar ile ilgili gelen sorular üzerine Bakan Akar dışarıdan uzman erbaş alımlarının yapılmayacağını kısıtlı olan kadrolar için mevcut sözleşmeli er ve erbaşların geçiş yapacağını ifade etti.

DIŞ KAYNAKTAN ALIM OLMAYACAK;

"TSK'nın uzman erbaş ihtiyacının karşılanmış olması nedeniyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına dış kaynaklardan uzman erbaş temini yapılmayacaktır. "

SÖZLEŞMELİ ER, ERBAŞ ALIMI DEVAM EDECEK;

"TSK kadroları için sözleşmeli erbaş ve er alımına devam edilecek olup, başarılı ve gerekli kriterleri sağlayan azami sayıdaki sözleşmeli erbaş ve erin statü geçişi kapsamında uzman erbaşlığa geçişi sağlanacaktır. "

SÖZLEŞMELİ ER, ERBAŞLARIN ŞARTLARIN İYİLEŞTİRİLMESİ;

“sözleşmeli erbaş ve erlerin daha iyi şartlarda istihdam edilebilmelerini sağlamak maksadıyla izin, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara da ara vermeksizin devam edilmektedir."