Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre 2019 yılı için Bedelli Askerlik, Yedeksubay ve Astsubay ile Erbaş / Er için tercihler alınıyordu. Ancak tercih işlemlerinde son günlere geldindi hala tercihini yapmamış olan adaylar için birkez daha sizlerle gerekli bilgileri paylaşacağız.

TERCİHLER SONA ERİYOR!

MSB ASAL tarafından 16 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olan tercih işlemleri için artın son güne gelindi. Adaylar tercihlerini Yoklaması olmayanlar en geç 31 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.  Yoklaması bulunan adaylara ise bir aylık süre daha verilmiştir. 2019’da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 31 Ağustos 2019 tarihine kadar e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

YEDEK SUBAY, ASTSUBAY, ER/ ERBAŞ OLMAK VE BEDELLİ ASKERLİK YAPMAK:

Yedek subay ve yedek astsubay olma hakkına sahip olanlar, 2019’da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar 31 Temmuz 2019 tarihine kadar e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

Ayrıca İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz 2019’a (dahil) kadar yoklamalarını yaptıracaktır. Yedek subay ve yedek astsubay olarak seçilmeyen yükümlüler askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecektir.

BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİ KAPSAMINDA:

Bedelli Askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yükümlü adaylar başvurularına 16 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar.Kura çekimi ise 6 ay sonra Ocak 2020 yılında yapılacaktır. Silah altına alınmaları ve bir aylık eğitim alma süreleri 2020 Mart ayında başlayacaktır.

BEDELLİ ASKERLİK GÜNCEL FİYAT NE KADAR?

2019  yılı için güncel bedelli askerlik fiyatı 33 bin 230 TL olarak belirlenmiştir. Adaylar ödemelerini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılacaktır. Dövizle ödemek isteyen adaylar ise askerlik ücreti 5.442 (beşbindörtyüzkırkiki) Avro’dur. Mevcut uygulamaya devam edilecektir.