Depremin Merkezi Silivri Açıkları, Derinliği 9.91 KM
AFAD ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi’nin (EMSC) verilerine göre, 31 Temmuz 2025 Çarşamba günü saat 13:36’da, Marmara Denizi açıklarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, İstanbul’un Silivri ilçesine 24.65 km mesafede yer alıyor.
Sarsıntının, 40.845 enlem ve 28.2678 boylamında, yaklaşık 9.91 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.
İstanbul’un Avrupa Yakası Depremi Net Hissetti
Deprem, Silivri, Çatalca, Esenyurt, Başakşehir ve Arnavutköy gibi Avrupa Yakası ilçelerinde kısa süreli olarak hissedildi. Sosyal medyada birçok vatandaş, özellikle yüksek katlı binalarda depremi hissettiklerini aktardı.
Silivri Cumhuriyet, Fatih Mahallesi, Alibey ve Selimpaşa bölgeleri, sarsıntının en çok hissedildiği alanlar olarak öne çıktı.
AFAD’dan İlk Açıklama: “Olumsuz Bir Durum Yok”
AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır.” denildi. Yetkililer, her ihtimale karşı vatandaşları dikkatli olmaya ve resmi kanallar haricinde yapılan paylaşımlara itibar etmemeye çağırdı.

