Kamuya Engelli Memur personel alımı için müjde geldi .  ÖSYM' üzerinden 2024 EKPSS tercih kılavuzu ile 2392 Memur Alımı ve Personel alımı yapılacak. Engelli adayların uzun süredir eklediği kılavuz yayımlandı. Kamuya en az İlkokul mezunu Memur Personel alımı için kontenjan detayları ve şartları belli oldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili bilgileri aktaracağız.

ENGELLİ ADAYLAR İNSTAGRAMDA TOPLANDI! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

EKPSS ile Memur Atama Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

2024-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2024-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 10 - 19 Ocak 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 10 Ocak 2024 tarihinde saat 15.15’te başlayacak ve 19 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan 2024-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZLARI:

20234 EKPSS Tercih KIlavuzu İle 2392 Memur Personel Alımı Yapılacak Kontenjanlar:

EKPSS ile mezuniyete göre kontenjan dağılımı haberde.

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 96 Hizmetli 

Ortaöğretim Mezunu 423 Personel Alımı: Bilgisayar İşletmeni, Hemşire, Hizmetli, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Memur, Müezzin Kayyım, Sağlık Memuru, Santral memuru,Teknisyen, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,

Ön Lisans Mezunu 552 Personel Alımı:  Ambar Memuru, Aşçı, Bilgisayar İşletmeni, Harita Kadastro Teknisyeni, İletişim Görevlisi, İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticisi, Laborant, Memur, Müezzin Kayyım, programcı, Sağlık Teknikeri, Santral Memuru, Sekreter, Şoför, Tekniker, veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veteriner Sağlık Teknikeri, veznedar, Zabıt Katibi,

Lisans Mezunu 1321 Personel Alımı:  Ambar Memuru, Arkeolog,Arşiv Memurui Avukati Bilgisayar İşletmeni, Biolog, Çevre Mühendisi, Çocuk Gelişimcisi, Diyetissyen, Ekonomist, Enformasyon memuru, Fizikçi, Fizyoterapist, Folklor Araştırmacısı, Grafiker, Harita Mühendisi, Hemşire, İmam Hatip, İstatistikçi, Kimyager, Kuran Kursu Öğreticisi, Kütüphaneci, Mal ve Hesap Sorumlusu, Memur, Mimar, Öuhasebeci, Mezzin kayyım, Mühendis, Mütercim, Müze Araştırmacısı, Öğretmen, Programcı, Psikolog, Santral memuru, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Şehir Plancısı, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Yönetim Görevlisi,

Kimler Tercih Yapabilecek!

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile yapılacak yerleştirmeye ilişkin esasları kapsamaktadır.

KPSS Puanı İle Memur Alımı Detayı Nedir?

Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için EKPSS girmiş olmaları gereklidir.

Ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Engelli Memur Personel alımında adaylardan,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 18 Yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.
  • Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.

Aile Bakanlığından EKPSS Tercih Kılavuzu İçin Açıklama Geldi!

Türkiye'de engelli bireylerin kamu kurumlarında istihdam edilmesine yönelik önemli bir adım atılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, 2024 yılında gerçekleştirilecek Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında 2,392 engelli bireyin kamu kurumlarına atanacağı açıklandı.

Tercih Tarihleri Netleşti!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında planlanan EKPSS'nin tercih aşamasının başladığı belirtildi. Bu süreçte, engelli bireylerin kamu kurumlarında görev alabilmesi için tercihlerini yapabileceği bir takvim oluşturuldu. Tercihlerin 10-19 Ocak tarihleri arasında yapılacağı belirtilirken, adayların tercihlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebileceği vurgulandı.

Adayların tercih yapabilmesi için kullanacakları rehber niteliğindeki tercih kılavuzu, 10-19 Ocak tarihleri arasında ÖSYM tarafından yayımlanacak. Bu kılavuz, adaylara hangi pozisyonlara başvurabilecekleri, başvurularında dikkat etmeleri gereken hususlar ve genel atama prosedürleri konusunda detaylı bilgiler sunacak.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA