Polis Akademisinden az önce son dakika gelen duyuru ile Bekçilik alımı Ön Sağlık kontrolü sınav giriş yerleri ve tarihleri açıklandı. Binlerce adayın beklediği karar az önce 19 Mayıs 2022 tarihi ile Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyuruldu. Bekçilik alımına katlacak adayların merakla beklediği Ön Sağlık Kontrolü ve sonrasında uygulanacak sınav aşamaları detayları belli oldu.

Müracaat Kabul ve Ön Sağlık Kontrolü Merkezleri ile Sınav Tarihleri Açıklandı!

Bekçilik sınavlarına katılacak adaylar için başvurusu kabul edilen adaylar ve Ön Sağlık Kontrolüne katılacak adaylar için Polis Akademisinden duyuru geldi. Söz konusu duyuruya göre adaylar Listede belirtilen tarih ve saatlerde ilgili sınav merkezlerinde olarak ön sağlık kontrolüne katılacaklar. Ön Sğalık kontrolllerinden başarılı olarak geçen adaylar Yazılı sınav aşamasına katılacaklardır.

Sınav Giriş Belge ve Yer Sorgulama Nasıl Yapılacak?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul ve Ön Sağlık Kontrolü aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir. İlan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde adayların şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolü işlemleri yapılacaktır.

Sınav Giriş Belgesi için tıklayınız.

Sağlık Bilgi Formu için tıklayınız.

Ön Sağlık Kontrolü Aşamaları Nedir?

1. Müracaat Kabul Komisyonu tarafından başvuruları kabul edilen adaylar; aynı gün içerisinde ilgili Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilecektir.

2. Ön Sağlık Kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılacaktır.

3. Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından, adaylar hakkında Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olur veya Olamaz” şeklinde karar verilecektir. Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olamaz” kararı verilen adaylar sınav aşamalarına devam edemeyecektir.

4. Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı “Olur” kararı verilen adaylar, yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.