İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğüne ön lisans ve lisans mezunu KPSS'den en az 60-65 puan alan adaylara yönelik olarak POMEM alımı başvuruları devam ediyor. Buna göre 25 Ekim tarihine kadar ön başvurular devam edecek.

POLİS ADAYLARIN BEKLENTİLERİ;

Polis adayları, yaş şartının esnetilmesini, kpss puan şartının esnetilmesini ve kadın adayların daha çok kontenjan verilmesi beklediklerini ifade ederek çok sayıda mesaj atmaktalar. Buna ilişkin haberi linkten erişebilirisiniz.

KADIN PÖH ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI;

Diğer yandan eğitim olarak lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği alımlardan bir tanesi olan PÖH alımlarının dışarıdan yapılmaya başlandı. Buna göre 25. Dönem POMEM kapsamındaki alımlarda başvurular 17-27 Eylül tarihleri arasında alındı. Başvuru sonuçları için yakın zamanda Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yeni bir açıklama yapılması bekleniyor. Bu alımlarda sadece kadın pöh alımları gerçekleştirilmişti.

2020 YILINDA 3 BİN PÖH ALIMI YAPILACAK MI?

Son olarak erkek Pöh alımı için 2020 yılında 3 bin kişilik yeni ilan açıklanıp açıklanmayacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, sosyal medya üzerinden bu konuda paylaşımlar yapıldığı belirtilmekte. Bu konuda resmi olarak Polis Akademisi resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamaları dikkate almaları daha isabetli olabileceğini düşünmekteyiz. 26. Dönem POMEM alımı başvurularında son gelişmeler, 25. Dönem POMEM 500 polis alımı başvuru sonuçlarını ve 2020 yılı polis alımı son gelişmeleri işin olsa sitesi üzerinden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İŞİN OLSA