İçişleri bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26. Dönem POMEM duyurusu açıklandı ve adaylardan eğitim durumunda ön lisans ve lisans mezunu olanlar başvurularını 25 Ekim tarihine kadar yapabilecekler.

ADAYLAR YAŞ ŞARTI VE KPSS ŞARTININ ESNETİLMESİNİ KADIN POLİS ALIMININ ARTTIRILMASINI İSTİYOR.

Suç ve suçluyla mücadelede, tüm birimleriyle gece gündüz demeden çalışan polis memurlarına ihtiyaç bulunan kadro adedince yeni alımlar yapılmaya devam ediyor. Buna göre eğitim düzeyinde ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından alınacak olan 7 bin polis alımında kadın adaylar ve lise mezunu adaylar kendilerine ayrılan kontenjanların arttırılmasını talep etmektedirler. Adaylar bu konu hakkındaki bazı yorumları şu şekilde;

POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Diğer yandan 26. dönem POMEM alımı başvurularında adayların KPSS şartında ön lisans mezunları için P93 puan türünden en az 65 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Lisans mezunları P3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almaları istenilmektedir. Kontenjan dağılımında ön lisans mezunlarında 140 kadın aday 1260 erkek aday alınacak iken, lisans mezunlarında 560 kadın aday, 5 bin 40 erkek polis alınacak. Başvuru şartları arasında bulunan fiziki şartlarda ise kadın adaylar 162 cm, erkek adaylar 167 cm'den kısa boylu olmaması gerekecek. Boy ile kilo endekslerinin 18 ile 27 aralığında olması gerekli olacak.

Adaylar başvurularını Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden 25 Ekim tarihine kadar tamamlayabilecekler. Diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.