Yeni TYP personel alımı ilanları yayımlandı. Az önce yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İki Şehir Valiliği bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda görevlendirmek üzere 1150 TYP Personel Alımı ilanı yayımladı. Buna göre yayımlanan ilanlar içni başvurular başladı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde personel alımı yapacak valilikleri ve detaylarını paylaşacağız.

Valilikler 1150 Personel Alımı Yapacak!

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan TYP Personel alımı ilanlarına başvurular başladı. Bu kapsamda " Aydın Valiliği ve Mersin Valiliği " bünyesine toplamda 1150 personel alacak. İlanlar hakkında detaylar haberin devamında.

Aydın Valiliği Yazı işleri Müdürlüğü:

Aydın Valiliğine 150 personel alımı yapılacak. İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Valilik bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Afet ( Deprem ) kadrosunda personel alacak. Alımlar İŞKUR TYP üzerinden gerçekleştirilecek. Valilikten gelen açıklamaya göre;

" Başvurular İŞKUR il Müdürlüğü, İşkur Hizmet Merkezleri, İŞKUR e-ŞUBE internet adresi üzerinden veya Alo-170 iletişim hattından yapılacak. Başvuru şartı olarak ise, Başvuru tarihinde sigortalı olmamak, Emekli veya malul aylığı almıyor olmak, Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine ( ADNKS ) göre aynı adreste oturanlardan hane gelirinin net Asgari ücretin bir buçuk katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP katılamaz" şeklindeydi.

TYP Uygulama Alanı Nedir?

TYP Katılımcıları Depremzedelerin yerleştirildikleri yurtların misafirhanelerin ve kampların temizliğinde çalışacaklardır.

Başvurlar Ne Zaman?

Adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden olmak üzere en geç 19 Şubat 2023 tarihi saat 23:00 a kadar olmak üzere " 310279 " iş ilanı numarası ile gerçekleştirilecektir.

Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı:

Mersin Valiliği yayımladığı TYP Personel Alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1000 kişilik kadro ile Afet ( Deprem ) kapsamında personel alımı yapacağını bildirdi. Söz Konusu ilan için belirtilen açıklamaya göre;

" İşsiz olmak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Öğrenci Olmamak ( Açıköğretim Hariç ), Emekli ve Malul Aylığı almamak"

şartları aranacak. 

Başvurular Ne Zaman?

Mersin Valiliğine başvurular 18 Şubat 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 22 Şubat 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden olmak üzere " 310296 " İş İlanı numarası ile gerçekleştirecek. Çalışmalar günlük 7.5 saat ile olmak üzere 90 gün olarak belirtilmektedir. Başvuru sonrası seçimler ise 24 Şubat 2023 saat 10:00 itibari ile gerçekleştirilecektir.

İki Valilik Başvurusu Nasıl Yapılacak?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlar kapsamında valilikler 1150 personel alımı başvuruları İŞKUR üzerinden " https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx " adresi üzerinden yapılacaktır.

DİĞER TÜM TYP PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA