Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kamu Personeli alımı için Resmi Gazetede ilan yayımladı. 20 Ekim 2021 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre 10 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Personel Alımı yapacak.

KADRO DETAYI:

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere 2 Kadın koruma ve güvenlik görevlisi, 2 Erkek koruma ve güvenlik görevlisi, temizlik, basit bakım ve ısıtma gibi temel hizmetleri yerine getirmek üzere 5 destek personeli, 1 teknisyen olmak üzere toplam 10 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kamu kurumuna personel alımları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında yapılacaktır. Buna göre,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engeli olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, şartları aranacaktır.

Ayrıca adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Ön Lisans ve Lisans seviyesinde 60 KPSS Puanı almış olmaları gerekmektedir.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Koruma ve Güvenlik Görevlisi

a) En az iki yıllık ön lisans mezunu olmak,

b) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (Asıl listeye giren adayların atama için bu belgeyi ibraz etmeleri gerektiğinden belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.)

c) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

d) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.

e) Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,

f) Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak, (Asıl listede yer alan adaylardan bir sağlık kuruluşundan alınan boy-kilo gösterir belge istenecektir.)

g) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya az olmamak, (Örneğin;175 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 75+20=95’ten fazla, 75-20=55’ten az olmaması gerekmektedir.)

Sözleşmeli Destek Personeli

a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

Sözleşmeli Teknisyen

a) Meslek liseleri veya teknik liselerin Elektrik, Elektronik bölümlerinden ya da Elektrik elektronik teknolojisi alanından mezun olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular 01/11/2021 günü başlayıp, 12/11/2021 günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvuruların, 12.11.2021 Cuma günü saat 23:59’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim