Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar Merkezi Atamalar ve Kurum Atamaları ile devlet memuru olmaya çalışmaktadır. 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama kapsamında 137 farklı kurumun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu duyurdu. Atama yapacak olan kurumların bir taneside Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketidir.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinden bugün yapılan açıklama ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere alınacak olan personeller hakkında duyuru yayınlandı.

Söz konusu duyuruda alınacak olan personellerin 3/C statüsünde istihdam edeceği belirtildi. Aynı zamanda alınacak olan personellerin kazanacağı ücret konusunda da bilgi verildi.

Ne Kadar Maaş Verilecek

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinden yapılan açıklama ile Mühendis 3.822,43 TL, Mühendis (vardiyalı) 3.923,52 TL, Tekniker (vardiyalı) 3.160,33 TL, Memur 2.791,00 TL olarak belirtildi. Verilen maaşlar net ücret olmakla beraber personeller ek ücretlerde verilebilmektedir. Sözleşmeli olarak alınacak olan personellerin başarı ücreti, kıdem ücreti, çalışma ücreti gibi çalışmalar ile ek prim alabileceği vurgulandı. Merkezi atama ile Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinde görev alacak personeller görev ve yer değişiklikleri gibi hususlar için firmanın resmi internet sitesini takip etmesi gerekecek.