Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel ihtiyacını gidermek için ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Tarım ve Orman Bakanlığı Sınav şartı aramaksızın sözleşmeli personel pozisyonunda 4/B sözleşmeli statüde 1 Kaptan Pilot alımı yapacak. 

GENEL NİTELİKLER NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, 

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerlik hizmetini yapmış olmak,
  •  Atanmak istediği unvanla ilgili olarak ilanda belirtilen öğrenim şartı, özel şartlar ve diğer nitelikleri taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (yapılacak mülakat sonucu başarılı olan ve Orman Genel Müdürlüğü’ne atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
  • Orman Genel Müdürlüğünce yapılacak mülakatta başarılı olmak,

ÖZEL NİTELİKLER:

Adaylardan özel olarak ise, SHGM.ATPL (A) lisansı olmak, en az 1200 saat çok Motorlu ve bu uçuşun en az 500 saati çok pilot sertifikalı jet uçuşu olmak,  CİTATİON 650 VEYA CITATİON serisinde tip antibaklı olması tercih sebebidir, Sağlık sertifikası olmalı, En az 4 level ingilizce seviyesi olmak, Çok motorlu jet tipi uçaklarda en az bir yıl sorumlu kaptan olarak uçuş olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu ilan 27 Haziran 2019 tarihinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularına 08 temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Adaylar başvurularını en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar saat 16:00 a kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, Beştepe Mah. Söğütözü Cad.No:8/1 06560 YENİMAHALLE / ANKARA adresindeki Orman Genel Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı Havacılık Şube Müdürlüğü adresine şahsen veya posta yolu ile yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.