Yayımlanan ilanlara göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesine farklı alanlarda sözleşmeli olarak perosnel alımı yapmaktaydı. Ancak başvuruların geçtiğimiz günlerde başlaması ile birlikte artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar son başvuru gününe kadar mutlaka başvuru yapmaları şarttır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesine 4/B kapsamında sözleşmeli olarak Uçak Pilotu alacak. Toplamda 5 kişi alınacak olup alım alanları farklıdır.

Buna göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ATPL yetkisinde CPL/IR lisans ve yetkisine sahip olmak, uçuş öğretmenliği yetkisinde en az 3000 saat uçuş tecrübesine sahip olmak. İyi derecede İngilizce bilmek şartı ile Merkez Ankara olmak üzere 2 Sözleşmeli Uçak Pilotu alacak.

ATPL yetkisinde CPL/IR lisans ve yetkisi ile en az 3000 saat uçuş tecrübesine sahip olmak şartı ile 2 Sözleşmeli Uçak Pilotu ve ATPL yetkisinde CPL/IR lisans ve yetkisine sahip olmak, uçuş eğitmeni olarak en az 1500 saat uçuş tecrübesine sahip olmak. İyi derecede İngilizce bilmek.şartı ile 1 Sözleşmeli Uçak Pilotu alınacak. 

Ayrıca adaylarun 68 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.Ayrıca adayların tecrübe yılına göre alacakları maaşlar farklılık göstermektedir. Buna göre 20 Yıl tecrübeye sahip olanlar, 15.181,07 TL, 10 İle 20 Yıl arasında olanlar 14.240,06 TL ve en fazla 10 yıl Tecrübeye sahip olan adaylar ise, 13.920,97 TL maaş alacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlitke başlamışlardı. Ancak başvurularda son günlere gelindi. Adaylar en geç 29 Haziran 2018 tarihine kadar saat 16:00 a kadar başvuru yapmaları gerkemektedir. Başvurular, http://web.shgm.gov.tr/tr/preview/5773-pilot-basvuru-formu web adresinden yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.