Son birkaç senedir Türkiye uluslararası alanda başarılar elde ettiği gibi pek çok organizasyonu ev sahipliğinde düzenlemeye başladı. Rio 2016 Olimpiyat elemeleri için pek çok branşta sporcu ülkemizde mücadele etti. Bisiklet turları her sene yaz aylarında yapılırken EXPO 2016 çalışmaları hala devam ediyor. Samsun ve Erzurum şehrinde de iki olimpiyat düzenlenecek. Farklı ülkelerden yüzlere sporcunun katılımı ile gerçekleşecek bu organizasyonların sıkıntısız olması için Bakanlar Kurulu personel alımı için toplantı yaptı.

Organizasyonlarda sporcuların sağlığı için bütün önlemler alınacak ve her şeyin düzgün olması için personeller uyarılacak. Çalışmaların hızla devam etmesi ve eksiksiz olması için Bakanlar Kurulu yaptığı görüşme sonucunda 600 personelin işe alınmasını uygun gördü

600 Kişiye İstihdam Sağlanacak

Bakanlar Kurulunda yapılan görüşmeler sonucu resmi gazeteye şu şekilde açıklama yapıldı. Erzurum da yapılacak olan 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali organizasyonu için toplam 200 personel ve Samsun da yapılacak olan 23. Yaz Deaflympics Oyunları organizasyonu için 400 personelin alımı uygun görülmüştür.

Alınacak olan personellere Olimpiyatların başlamasına bir yıl kaladan itibaren kademe kademe iş imkanı sağlanacak ve Olimpiyatların sonlanması ile 6 ay boyunca da tasfiye işlemleri için iş imkanı devam ettirilecek.