Dışişleri Bakanlığı KPSS Sİz Personel Alımı yapacak. Dışişleri Bakanlığı resmi İnternet adresinde yayımlanan ilana göre UNESCO Daimi Temsilciliğinde görevlendirmek üzere Türk Uyruklu adaylar arasından sözleşmeli olarak sekreter pozisyonuna kamu personeli alımı yapılacak. Adaylardan 41 Yaş şartı talep edilmekte olup KPSS şartı aranmayacak. Peki başvuru şartları nedir? Başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Dışişleri Bakanlığına bağlı olan UNESCO Daimi Temsilciliği bünyesine adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Her türlü İklim şartlarında çalışmayı kabul etmiş olmak ve Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak şartları aranacak.

41 YAŞ ŞARTI VAR!

Bakanlık alımını yapacağı Sekreter adayları için 35 aş şartı aramıyor. Memur adaylarının en çok dert ettiği yaş sorunu burada geçerli değil. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı adaylardan Yapacağı Sınav Tarihi itibari ile 41 yaşından büyük olmamak şartı arayacak.

EN AZ LİSE MEZUNU OLMAK ŞART!

Adayların başvuru yapabilmeleri için, . En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmaları gereklidir.

DİĞER ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adayların Çok iyi derecede Türkçe ve Fransızca biliyor olması gereklidir. Aynı zamanda Bilgisayar ve Daktilo kullanabilme şartı aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

UNESCO Daimi Temsilciliğine alımı yapılacak sekreter alımları için başvurular ilanın yayım tarihi olan 15 Eylül 2020 tarihi ile başlamıştır. En geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Buna göre Başvurular, Daimi Temsilciliğin adresine (Délégation Permanente de Turquie auprès de l'UNESCO, 1 Rue Miollis, 75015 Paris) ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:30 – 18:00 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Daimi Temsilcilik sorumlu değildir.

İLANIN TAM METNİ