Devlet Hava Meydanları yaptığı duyurusu ile bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı personel alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde bildirmişti. Devlet Hava Meydanları bünyesine Kamu Personeli Seçme Sınavına göre 10 kişilik boş kadro ile sözlşemeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre 10 kişilik boş kadro ile, dört yıllık eğitim veren üniversitelerin yüksek okul mezunu olmak, Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak, ICÂO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak ve Türkçe ve ingilizce dilinde geretiği yerde yanlış anlaşılacak kadar heyecan sahibi olmamak şartı ile Asistan Hava Tarfik Kontrolörü alacak.

Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından 12 Eylül tarihi itibari ile başlamış olup, başvurular 13 Eylül 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurusuna devam eden adaylar bir an önce başvurularını sonlandırmaları gerekmektedir. Çünkü başvurular 25 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek.

Buna göre adaylar başvurularını, DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşa sorumlu olmayacaktır. Son başvuru tarihi saat 17.30’dan sonra Kuruluşumuza intikal eden başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvuru yapabilirler.

Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) bünyesine alımını yapacak olduğu 10 kişilik sözleşmeli personel ile adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Bunlar şöyledir; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek ve herhangi bir suç hükümlüüğü olmamak ve ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak bilgi edinebilirler.