Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 29 Mart 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı sözleşmeli personel alacak. Alınaca olan personeller farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde toplamda 2 bin 954 kişi olacaktır. Adayların Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli personel alım ilanına başvuruda bulunmaları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yapacağı giriş sınavına katılarak sınav puanına göre başvuruları kabul edilecektir. Adayların sınava girebilmeleri için en büyük aranan şartlardan biriside 2014 yılında ÖSYM tarafından düzenlenen kamu personeli seçme sınavından en az 70 puan almış olması gerekmektedir. Aranan diğer şartlar ve başvuru bilgileri şöyledir;
GENEL ŞARTLAR:
  • T.C Vatandaşı olan adaylar,
  • Kamu Haklarından mahrum bulunmayan adaylar, 
  • Askerlik ile herhangi bir ilgisi bulunmayan adaylar,
  • Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç verecek olan adaylar,
  • KPSS puanı en az 70 puan olan adaylar,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 15 Nisan 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak; Merkezî sınavın (KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle; infaz ve koruma memurları için 30 yaĢını bitirmemiĢ olmak(01 Ocak 1984 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci, Ģoför) için ise 35 yaĢını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan Ģartları taşımak.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, 04 Nisan 2016 tarihi ile 15 Nisan 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Diğer başvuru bilgileri için ve özel şartlar için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim