Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli sekreter alımı için ilan yayımladı. Ailei, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi Kamu İlanları sayfasında yayımlanan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığına bağlı olan, Riyad Büyükelçiliği Türk Uyruklu adaylardan 1 kişilik boş kadro ile sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştirecek.Peki adaylardan aranan başvuru şartları nedir? Başvurular ne zaman yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Riyad Büyükelçiliği personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olablecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Her türlü iklim şartlarında çalışmayı kabul etmiş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Ayrıca Bakanlık tarafından yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre KPSS Siz Personel Alımı Yapılacak.

YAŞ ŞARTI:

Sekreter adaylarından 35 yaş şartı tale pedilmiyor. Bunun yerine adaylar sınav tarihi ile 46 yaşından gün almamış olmaları gereklidir.

EĞİTİM ŞARTI:

En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak.

DİL ŞARTI:

Çok iyi derecede Arapça ve Türkçe bilmek ve Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Dışişleri Bakanlığı Riyad Büyükelçiliği sekreter alımı için adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 17 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup en geç 15 EKim 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurular sadece Diplomatic Quarter, Abdullah Ibn Hudhafah As Sahmi St.No:8604 P.O.Box: 94390, Riyadh, 11693 Saudi Arabia adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00-16:00 saatleri arasında şahsen yapılabilir.

İLANIN TAM METNİ