Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı personel alımı için ilan yayımladı. 2021 yılı kapsamında olmak üzere 648 Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak. Bu yönde 9 farklı meslekten personel alımı ilanı yayımlanmış olup başvuru süreci Kasım ayı içerisinde başlayacak.

AFAD 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fırkasına göre Sözleşmeli olarak alım yapacak. Alımlar Türkiye Geneli farklı illerde gerçekleştirilecek.

9 Meslekte 648 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

AFAD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere:

  • 3 Avukat,
  • 175 Büro Personeli,
  • 146 Mühendis,
  • 61 Sosyal Çalışmacı,
  • 5 Veteriner Hekim,
  • 7 Diğer Sağlık Personeli,
  • 183 Diğer Sağlık Personeli,
  • 7 Teknisyen,
  • 61 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Alımı yapılacak. Şehre Göre Kontenjan Dağılımı İse:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

AFAD Personel Alımı ilanına başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamındaki şartlar aranacak. Ayrıca

Yaş şartı Nedir?

Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

Lise, Ön Lisans ve Lisans KPSS Şartı?

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP (3), ön lisans mezunları için KPSSP (93) ve ortaöğretim mezunları için KPSSP (94) puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak.

Tek İl ve Kadro Dışında Başvuru Yapılacak Mı?

Adaylar sadece bir il ve öğrenim durumuna göre bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sınava katılacağından, birden fazla il veya nitelik (öğrenim, pozisyon) için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

POZİSYONUNA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER NEDİR?

9 Farklı Meslekten 648 personel alımı yapılacağını bildirmiştik. Yukarıdaki niteliklere ek olarak adaylardan eğitim şartları talep edilecek. Bu yönde pozisyonuna göre adaylardan aranan şartlar şöyledir;

Avukat Alımı Özel Şartları:

  • Hukuk Fakültelerinden mezun olmak.
  • Barodan veya noterden onaylı Avukatlık ruhsatına sahip olmak.

Büro Personeli Alımı Özel Şartları:

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Programı: Fakülte veya 4 (dört) yıl süreli öğrenim veren yüksekokulların Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans programlarından mezun olmak.
  • Diğer Lisans Programları: Fakülte veya 4 (dört) yıl süreli öğrenim veren yüksekokulların Maliye, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Ekonomi, Ekonomi ve Finans ve İktisat lisans programlarının herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Mühendis Alımı Özel Şartları:

  • İnşaat: Fakültelerin inşaat mühendisliği lisans programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Bilgisayar, Bilişim Sistemleri: Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği veya Bilişim Sistemleri Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Makine: Fakültelerin Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği veya Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme: Fakültelerin Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği veya Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Harita, Geomatik: Fakültelerin Harita Mühendisliği, Harita ve Kadastro Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Jeofizik: Fakültelerin Jeofizik Mühendisliği lisans programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Jeoloji, Hidrojeoloji: Fakültelerin Jeoloji Mühendisliği veya Hidrojeoloji Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Endüstri: Fakültelerin Endüstri Mühendisliği lisans programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı Alımı Özel Şartları:

Fakülte veya 4 (dört) yıl süreli öğrenim veren yüksekokulların Sosyal Hizmet programlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Veteriner Hekim Alımı Özel Şartları:

Fakültelerin Veterinerlik lisans programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Diğer Sağlık Personeli Alımı Özel Şartları:

Mesleki ve teknik eğitim veren kurumların İlk ve Acil Yardım ön lisans programları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Destek Personeli Alımı Özel Şartları:

  • Şoför: En az ortaöğretim veya dengi okul mezunu olmak ve En az D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (1/1/2016 tarihinden önce ehliyet alanlardan ehliyetini değiştirmeyenler için E sınıfı ehliyet sahibi olmak.)
  • Hizmetli: En az ortaöğretim veya dengi okul mezunu olmak.

Teknisyen Alımı Özel Şartları:

  • Elektrik: Elektronik Mesleki ve teknik ortaöğretim veren kurumların Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı ve dallarından mezun olmak,
  • Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme: Mesleki ve teknik ortaöğretim veren kurumların Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı ve dallarından mezun olmak,

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Özel Şartları:

  • En az ortaöğretim veya dengi okul mezunu olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı ibareli özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.
  • 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10 uncu maddesinde belirtilen şartlar ile 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği”nde belirtilen sağlık şartlarına sahip olmak.
  • Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun cm cinsinden son 2 (iki) rakamı ile kilosu arasındaki farkın 13’den (on üç) fazla 17’den (on yedi) az olmamak. (Örneğin; 180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’den az olmaması gerekmektedir.)

AFAD BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

AFAD Personel alımları 18 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Kasım 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden yapacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU