Ülkemizde bulunan kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerine personel alımı gerçekleştiriyorlar. Yayımlanmış olan ilanlara göre sözleşmeli olarak 13 farklı kurum 5 bin 138 kamu personeli alımı yapaclarını ilan ettiler. Bu kapsamda bizde İşin olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında detayları aktarmaya devam edeceğiz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

13 kamu kurumu toplamda 5 bin 138 personel alımı yapacak olup alım yapılacak kadrolar farklıdır. Bu bağlamda kamu kurumları Sözleşmeli olarak, Bilişim personel, Pilot, Endüstri Mühendisi, Makine Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Kimya Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Büro Personeli, Destek Personeli, tekniker, Diğer Teknik Personel, Teknisyen, Canlı Model, Orman Mühendisi, muhafaza memuru alımı yapacaklar.

Söz konusu bu kadrolara ise, aşağıdaki kurumlar alım yapacaktır.

  1. Boğaziçi Üniversitesi 5,
  2. Orman Genel Müdürlüğü 4,
  3. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü 8,
  4. Ankara Hazı Bayram veri üniversitesi 84,
  5. İstanbul Üniversitesi 7,
  6. Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı 21,
  7. Mersin Üniversitesi 5,
  8. Tarım ve Orman Bakanlığı OGM 4 Bin 996
  9. Selçuk Üniversitesi 2,
  10. Sağlık Bilimleri Üniversitesi 5,
  11. İstanbul Teknik Üniversitesi 1,

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Türkiye geneli sözleşmeli personel alımı yapılacak olup, adaylardan bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranıyor.

Ayrıca özel olarak, adaylardan en az lise mezunu olmakla birlikte, Ön Lisans veya lisans mezunu olmaları gerekmektedir.Ancak bazı pozisyonlar için adaylarda KPSS şartı aranacak olup lise mezunu olanlar için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

İlgili sözleşmeli personel alımı ilanları için başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvurularını ilgili kamu kurumlarına şahsen veya elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gerekmektedir. ilgili ilanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANLARI