Yıldız Teknik Üniversitesi personel alımı gerçekleştirecek. Resmi gazetede 13 Mart 2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilana göre 657 Sayılı Devlet memurları kanuna göre 4/B olmak üzere Herhangi bir Mülakat yapılmaksızın sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı:

Lise Mezunu: 12 Temizlik Görevlisi, 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi

Ön Lisans Mezunu: 4 Büro Personeli, 2 Spor Uzmanı (Cankurtaran)

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Üniversitenin sözleşmeli personel alımı başvuruları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

KPSS Şartı Olacak Mı?

Üniversiteye personel alımları KPSS Puanına göre yapılacak. Buna göre 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Kontenjana Göre Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Yıldız Teknik Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuruları ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 15 gün içerisinde başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Üniversitenin Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 13 - 27 Mart 2023

Editör: TE Bilisim